Dutch festival of Magic 2017

U Hoofddorpu malom gradu u Nizozemskoj nedaleko od zračne luke održao se spektakularni mađioničarski događaj imena Dutch festival of Magic 2017. Okupila su se najjača imena iz svijeta modernog mađioničarstva. Došli su mnogi zaljubljenici u ovu umjetnost, amateri, simpatizeri, a prevladavali su uglavnom profesionalni mađioničari. Izdvojiti ću samo neka od zvučnih imena koji su gostovali kao predavači ili gosti Gala večere. Aaron Crow, Shin Lim, Dion, Pierric, Chang-Min Lee, Magus Utopia…samo su dio izvođača koji su svojim dolaskom uveličali ovo događanje.

Dutch festival of Magic 2017 trajao je puna 3 dana. Hrabro je reći, ali 24 sata dnevno čarolija i mađioničarstvo bilo je u zraku. Svi žele vidjeti nešto novo, pokazati svoje kreacije, doznati nove rutine rada… Održana su natjecanja u različitim disciplinama, predavanja, prodaja mađioničarske opreme, gala show u stolnim trikovima, gala show na velikoj pozornici te finalni show za građanstvo. Ne moram niti napominjati da su sve ulaznice bile rasprodane. Hans Klok Trophy osvojila je natjecateljica iz Japana, 16. godišnja Hannah. Čestitam!

Snimio sam kratak video od samo 14 sekundi. Jedna od mnogobrojnih prostorija gdje su se prodavali mađioničarski trikovi. Pogledajte koja predivna atmosfera. Video možete i preuzeti.

Odlazak na ovo događanje i edukacija na ovakvom elokventnom mjestu temelj je svakog mađioničara koji drži do sebe i svoje baze znanja. Nije se govorilo samo o trikovima već o mnogo dubljim temama od načina promoviranja, prezentaciji trikova, psihologiji rada… Ostvareni novi kontakti, dogovoreni angažmani managera za nova gostovanja, usvojene nove vještine rada zasigurno su pun pogodak i ostvareni cilj mojeg posjeta Nizozemskoj.

Budući sam bio jedini posjetitelj iz hrvatske, sam organizator postavio mi je pitanje da zbog čega nije bilo i drugih posjetitelja. Nažalost u hrvatskoj ima vrlo mali broj mađioničara, možda 5 ili 6. Cijeli članak o tome pročitajte OVDJE

Vladimir

mađioničar